EDUKATIVNE AKTIVNOSTI

Web stranica Moj park predstavlja brojne edukativne aktivnosti u sklopu projekta Parkovni biseri Slavonije. Pregledajte ovu stranicu i pronađite nešto za sebe. Pročitajte tekstove o dosad provedenim aktivnostima namijenjenim turističkim vodičima i lokalnim dionicima. Pratite dnevne lekcije posvećene interpretaciji baštine i parkovima. Uživajte u radovima nastalim tijekom radionica s obiteljima. Zavirite u najave nadolazećih edukacija i pridružite se nekima od njih. Inspirirajte se galerijom fotografija i uputite u samostalno istraživanje našičkog i valpovačkog perivoja.

Interaktivna online edukacija u ukupnom trajanju 30 dana prvenstveno je namijenjena volonterima u parkovima, ali i svima drugima koji su zainteresirani za alate interpretacije i pažljivu brigu za parkove, te prenošenje ljubavi posjetiteljima s ciljem održivog razvoja.

Interpretacija

U lipnju 2021. održala se edukacija pod nazivom Interpretacija prirodne baštine u funkciji održivog razvoja turizma, gospodarstva i zaštite okoliša.”

Predavanja su prvenstveno namijenjena lokalnim dionicima s ciljem da ih upoznaju s potencijalima i tekovinama zajedničkog upravljanja i interpretacije baštine, a sve u svrhu optimalnog korištenja
parkova i njihove adekvatne zaštite.

Ako ste propustili događanje, ne brinite! Pripremili smo iscrpne popratne tekstove.

Radionice Moj park

U parkovima u Našicama i Valpovu u svibnju i lipnju 2021. održao se ciklus veselih radionica “Moj park”, namijenjenih obiteljima s djecom od 6 do 13 godina.

Mali i veliki sudionici surađivali su u zanimljivim aktivnostima otkrivanja skrivenih kutaka parkova, razmjene znanja i stvaranja sadržaja nadahnutih našičkim i valpovačkim perivojem. Radovi nastali u sklopu radionica bit će objedinjeni u Velikoj knjizi našičkog, odnosno valpovačkog parka koju ćete moći preuzeti na ovim stranicama. Dio atmosfere donosimo u galeriji.

Šaptači doživljaja

Radionica namijenjena turističkim vodičima održana je 11.5.2021. s ciljem edukacije turističkih vodiča. Namjera je bila osnažiti vodiče te ih informirati o turističkom potencijalu parkova u Našicama i Valpovu.

Tijekom radionice, turističkim vodičima, onima koji razmišljaju o tom zanimanju i drugim zainteresiranim turističkim dionicima, predstavili smo primjere dobre prakse i načine stvaranja kreativnog turističkog sadržaja. 

Pripremili smo i detaljne popratne tekstove kako biste u svakom trenutku mogli pristupiti sadržaju radionice.