IVA SILLA
urednica i autorica

Iva Silla je iskusna edukatorica na polju interpretacije baštine i kreativnog turizma te vodič interpretator certificiran od strane dvije vodeće svjetske organizacije za interpretaciju baštine Interpret Europe i NAI. Autorica brojnih kulturno-turističkih proizvoda, na čelu s projektom Secret Zagreb, ali tu je i podcast Croatia Underrated te brend igrificiranih tura Playful Croatia.

Više informacija saznajte na web stranici njenog obrta Kazivačica.

Iva je autorica i urednica ove edukativne online platforme, nastale u sklopu projekta “Parkovni biseri Slavonije” te autorica velikog dijela sadržaja kojeg ovdje možete konzultirati.

JELENA HOLENKO PIRC
autorica edukativnih aktivnosti

Jelena Holenko Pirc je vlasnica agencije Lynx & Fox i velika promotorica svoje destinacije, Gorskog Kotara.  Ističe se kao autorica i organizatorica tura u prirodi te je stručnjakinja za marketing.

Jelena je obogatila edukativne aktivnosti projekta “Parkovni biseri Slavonije” kroz edukaciju Šaptači doživljaja, podijelivši svoje tajne i savjete s polaznicima. Također, autorica je nekoliko lekcija u sklopu našeg edukativnog programa Čuvari parka.

LUKA JAKOPČIĆ
autor edukativnih aktivnosti

Luka Jakopčić vodi tvrtku Recider projekt koja pruža savjetodavne i kreativne usluge na području turizma, kulture i ruralnog razvoja. Cjelokupna ekspertiza tvrtke i njenih suradnika objedinjena je kroz Culsperience Croatia. Riječ je o platformi koja pruža usluge osmišljavanja inovativnih turističkih proizvoda od faze interpretacije, preko poslovnog planiranja, do promocije i prodaje finalnog sadržaja.

U sklopu edukacijskih aktivnosti na projektu “Parkovni biseri Slavonije” Luka je svoj obol dao promocijom i izradom nekoliko lekcija u sklopu našeg edukativnog programa Čuvari parka. Luka je i koautor interpretacijskih tekstova za park u Valpovu te turističkog vodiča o valpovačkom i našičkom parku.

SAMIA ZITOUNI
autorica edukativnih aktivnosti

Samia Zitouni je dugogodišnji turistički djelatnik, turistički vodič i pratitelj, vlasnica obrta Netragom. Piše i uređuje stranicu www.bestofzagreb.com i www.netragom.com na kojima nudi zanimljive razglede, šetnje i teme.

Kao članica Sekcije kulturnog turizma Društva Marije Jurić Zagorke sudjeluje na Erasmus+ projektu Innoguide 2.0. u sklopu projekta Interkulturalne komunikacija u turizmu. Nešto što je bio interes postaje prava profesionalna strast. Od 2019. članica europske udruge Interpret Europe, više voli naziv interpretator baštine nego turistički vodič. Uz tematske razglede Gastro Zagreba i Zagreba oko Drugog svjetskog rata, i u uobičajenim razgledima voli razbijati predrasude i putnicima dati mogućnost da sagledaju širu sliku i shvate koje značenje za nas ima naša kulturna baština. Prirodna baština ima univerzalne vrijednosti i značenja.

Certificirani je interpretator baštine od 2019. i trener na programu certificiranja interpretatora baštine od 2020. u sklopu udruge Interpret Europe.

Samia je suradnica naše edukaciju Čuvari parka kao autorica lekcije o univerzalnim pojmovima u interpretaciji baštine.